Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ötven dühös ember a fórumon
  2007-05-28 22:39:50, hétfő
 
   
  Ötven dühös ember a fórumon
2007-05-28 16:31:47 elnök

Az M5-ös autópálya bevezető szakaszára zajvédő fal építését követelők múlt heti fórumán ötven pesterzsébeti és kispesti lakos hallgatta meg dr. Biczi Tamás ügyvédet a főváros ellen indított perek állásáról.

A fórumot az Egészséges Pesterzsébetért Egyesület (EPER) szervezte.
Zólyomi Mátyás önkormányzati szakértő, az egyesület elnöke arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy az ombudsman állásfoglalása jogalapot nyújt a főváros ellen indított perekhez. Ő ugyanis kinyilvánította azt, hogy az alkotmányban is rögzített egészséghez való jog minden egyéb érvnél erősebb.

Az EPER tehát felkért egy ügyvédi irodát, hogy vállalja a zajvédő fal hiánya miatt szenvedő lakosok képviseletét. Dr. Biczi Tamás szerint vagyoni és nem vagyoni kártérítési pert indíthatnak azok a Nagykőrösi úti lakosok, akik az engedélyezett határértéket 10-15 decibellel meghaladó zajterhelés alanyai, a lakásuk, illetve házuk pedig megrongálódott a gépjárműforgalom okozta rezgéstől és levegőszennyezéstől. A nem vagyoni kártérítés azért jár, mert a lakásuk egyes szobáit az emberek nem tudják rendeltetésszerűen használni (nem tudnak bennük tévézni vagy aludni).

Emiatt személyenként mintegy 400-500 ezer forint kárigény érvényesíthető. Jogerős ítélet A vagyoni kártérítés alapja az, hogy a házak az állandó és erős rezgés következtében megrongálódnak (kilazulnak az ablakkeretek, megrepedeznek a falak, a kipufogógáz szétmarja, porhanyóssá teszi a tetőcserepet), s az autópálya megépítése és a zajvédő fal hiánya miatt elértéktelenedtek, gyakorlatilag eladhatatlanok. A vagyoni kártérítés összege több millió forint is lehet.

A Mártírok utcai Zrínyi Miklós Általános Iskolában megrendezett fórumon jelen volt egy hölgy, aki már jogerős ítélettel rendelkezik: ötmillió forint vagyoni kár megtérítését ítélte meg neki a bíróság. Eddig harminchatan indítottak pert a főváros ellen, de ez a szám minden bizonnyal tovább növekszik.

A fórumon is többen átvettek olyan adatlapot, amelynek kitöltésével megbízhatják az ügyvédi irodát a perük elindításával. Áttolnák az utat? Földesi Gyula fővárosi és pesterzsébeti önkormányzati képviselő az EPER kezdeményezésétől azt várja, hogy a perek özöne és a kifizetendő százmilliók rákényszerítik a fővárost a régen megígért zajvédő fal megépítésére.
Bejelentette, hogy júliusban vagy a nyári szünet után, szeptemberben interpellálni fog az üggyel kapcsolatban a Fővárosi Közgyűlésben Demszky Gábor főpolgármesternél. Hozzátette azonban, hogy gyors válaszban senki ne reménykedjen, mert a főpolgármester azt a szokást vezette be, hogy az interpellációkra csak egy-két hónap múlva válaszol.

A lakosok elkeseredése érthető. Lassan húsz éve, hogy gyötri őket az egészségtelen mértékű zaj, és mégsem történik semmi.
A baj egyes tájékozottabb lakosok szerint azzal kezdődött, hogy az M5-ös autópálya bevezető szakaszát annak idején nem az eredeti terveknek megfelelően építették meg. Elfelejtettek kisajátítani és lebontani a pesterzsébeti oldalon egy házsort. Így a lakóházak ezen az oldalon is nagyon közel vannak a pályához.

Még rosszabb a helyzet a kispesti oldalon, ahol egyes szakaszokon csak négy-hat méter a távolság az út és a házak között. Akadt résztvevő, aki az út "visszaépítését" javasolta egy buszsávra és egy-egy közforgalmi sávra. Így biztosan csökkenne a zaj.

Mások úgy tudták, már terv is készült arra, hogy a Nagykőrösi utat teljes egészében "áttolják" Pesterzsébetre, hiszen a kispesti oldalon levő, többségében műemlék épületek nem lebonthatók. Ezért Pesterzsébeten számolnának fel egy-két utcát, s annak helyére kanyarítanák a Nagykőrösi utat. Így elegendő hely keletkezne a zajvédő fal megépítésére, és a házak is távolabb kerülhetnének az úttól.

Mások szerint éppen a zajvédő faltól értéktelenednének el végképp az ingatlanok, hiszen ezek a bezártság érzetét keltik, ami az idegekre szintén rendkívül rossz hatással van. Újra és újra Nem mondhatjuk, hogy az iskolából megkönnyebbült lélekkel távoztak el az emberek a fórum végeztével. Néhányukat töltötte el csak örömmel az a tájékoztatás, hogy amennyiben a zajvédő fal a kártérítési összegek kifizetése ellenére sem épül meg, akkor a pereket újra és újra el lehet indítani, mindaddig, amíg a főváros jobb belátásra nem jut.

Volt azonban, akit ez a kilátás sem dobott fel. Egy úr az elébe festett jövőre úgy reagált: "Nem pénz kell nekünk, hanem fal."

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gépjárműforgalom, interpellációkra, pesterzsébetért, kinyilvánította, főpolgármester, állásfoglalása, pesterzsébeten, megrongálódott, eladhatatlanok, érvényesíthető, megkönnyebbült, pesterzsébetre, megrongálódnak, rákényszerítik, visszaépítését, szeptemberben, önkormányzati, elindításával, gyakorlatilag, pesterzsébeti, interpellálni, kerülhetnének, elfelejtettek, megrepedeznek, személyenként, egészségtelen, engedélyezett, következtében, tájékozottabb, megépítésére, határértéket, kapcsolatban, jelenlévőket, kitöltésével, kisajátítani, alkotmányban, főváros ellen, egyesület elnöke, ombudsman állásfoglalása, ügyvédi irodát, engedélyezett határértéket, gépjárműforgalom okozta, lakásuk egyes, vagyoni kártérítés, kipufogógáz szétmarja, autópálya megépítése, szám minden, perük elindításával, perek özöne, kifizetendő százmilliók, régen megígért, nyári szünet, Biczi Tamás, Egészséges Pesterzsébetért Egyesület, Zólyomi Mátyás, Zrínyi Miklós Általános Iskolában, Földesi Gyula, Fővárosi Közgyűlésben Demszky Gábor, Ezért Pesterzsébeten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Két ember becsülete  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  A Föld napja  Próbálkozni kell ahhoz,  Beney Zsuzsa - Tavasz  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Gömb  William Shakespeare idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  György napra  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  A föld szépségéért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlék  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április 22. a Föld napja,  Szép estét kedves látogatóimna...  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  William Shakespeare idézet  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Mosolyogtál már ma?  Beney Zsuzsa  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Palóc Grand Canyon  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A keserű igazság  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Föld napja április 22  Amit átélünk,  Becsüld meg azt amid van,...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Esti kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Gárdonyi Géza - Április végén 
Bejegyzés Címkék
főváros ellen, egyesület elnöke, ombudsman állásfoglalása, ügyvédi irodát, engedélyezett határértéket, gépjárműforgalom okozta, lakásuk egyes, vagyoni kártérítés, kipufogógáz szétmarja, autópálya megépítése, szám minden, perük elindításával, perek özöne, kifizetendő százmilliók, régen megígért, nyári szünet, üggyel kapcsolatban, szokást vezette, interpellációkra csak, lakosok elkeseredése, egészségtelen mértékű, eredeti terveknek, pesterzsébeti oldalon, lakóházak ezen, kispesti oldalon, házak között, zajvédő faltól, bezártság érzetét, idegekre szintén, iskolából megkönnyebbült, fórum végeztével, kártérítési összegek, pereket újra, főváros jobb, elébe festett, gépjárműforgalom, interpellációkra, pesterzsébetért, kinyilvánította, főpolgármester, állásfoglalása, pesterzsébeten, megrongálódott, eladhatatlanok, érvényesíthető, megkönnyebbült, pesterzsébetre, megrongálódnak, rákényszerítik, visszaépítését, szeptemberben, önkormányzati, elindításával, gyakorlatilag, pesterzsébeti, interpellálni, kerülhetnének, elfelejtettek, megrepedeznek, személyenként, egészségtelen, engedélyezett, következtében, tájékozottabb, megépítésére, határértéket, kapcsolatban, jelenlévőket, kitöltésével, kisajátítani, alkotmányban, megrendezett, megtérítését, kanyarítanák, harminchatan, megbízhatják, tájékoztatta, reménykedjen, közgyűlésben, tetőcserepet, képviseletét, elkeseredése, tájékoztatás, ablakkeretek, bejelentette, kipufogógáz, porhanyóssá, indíthatnak, egészséghez, kártérítési, zajterhelés, számolnának, kifizetendő, szakaszokon, többségében, lebonthatók, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1696
  • e Hét: 7204
  • e Hónap: 15808
  • e Év: 51749
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.